Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Onze contactgegevens:

Secretaris:
M.C. Smit - Demmerik 46a - 3645 EC Vinkeveen

Telefoon: 0297 261 576
E-mail: degroenevenen@hetnet.nl

Fiscaalnummer: 8165.83.535

Ons bankrekeningnummer:
NL02 INGB 000 9102270

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht voor Beverliefhebbers!

Tijdens onze Algemene Ledenvergadering op woensdag 23 maart a.s. vertoont Natuurvereniging De Groene Venen de documentaire “Bevers in Nederland” in Dorpshuis De Boei in Vinkeveen, aanvang 20.00 uur. De maakster van deze indrukwekkende film, mevrouw Willy de Koning uit Sittard, is persoonlijk aanwezig en zal voorafgaande aan het vertonen van haar film een lezing geven over haar vele belevenissen met bevers en haar talloze uren aan de waterkant.

Met veel liefde en passie beschrijft Willy al haar beveravonturen, de leefwijze van de bever, z’n uiterlijke kenmerken, de vele soorten sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving, z’n aanpassingsvermogen en de invloed van de bever op z’n omgeving. Verder komen de oorzaken van het verdwijnen van de bever, zo’n 200 jaar geleden, aan de orde en de herintroducties die sinds de jaren 80 van de vorige eeuw plaatsvonden.

Al sinds 2007 volgt en filmt Willy de Koning bevers. Veel in Limburg maar ook in bijvoorbeeld de Biesbosch. In haar film laat Willy beelden zien van een bever die vlucht voor het hoge water en bovenop de burcht zit, met aandoenlijke geluidjes van jonge bevertjes vanuit een burcht, knuffelpartijtjes tussen volwassen bevers en hun jongen, bevers die op hun gemak de vacht verzorgen of bevers die zich onbespied wanend heel rustig over land lopen.

Ook neemt Willy de Koning tal van ‘beverattributen’ mee, zoals bevertanden, beverknuffels, beverkeutels, takken met knaagsporen en boekjes over bevers. Voor geïnteresseerden zijn er gratis beverfolders om mee naar huis te nemen. Ook zijn er op deze avond verschillende dvd’s en boeken van Willy de Koning over het leven van de bever te koop. De lezing is uitermate geschikt voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen.

En om (met een beetje geluk natuurlijk!) dit boeiende dier ook in levende lijve te zien, organiseert Vereniging De Groene Venen op 4 juni a.s. een excursie naar de Biesbosch (klik op de foto hieronder). Hierover zullen we u te zijner tijd nader informeren. Maar alvast opgeven kan natuurlijk altijd door het excursiebedrag van € 13,50 over te maken op onze bankrekeningnummer NL02 INGB 000 9102270. Onze Leden betalen slechts € 8,50. U kunt ook een email sturen naar degroenevenen@hetnet.nl of bellen met ons secretariaat op 0297 261576.

 

Even uw aandacht graag...Even uw aandacht graag...

 U komt toch ook naar ons kijken?U komt toch ook naar ons kijken?