Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Onze contactgegevens:

Secretaris:
M.C. Smit - Demmerik 46a - 3645 EC Vinkeveen

Telefoon: 0297 261 576
E-mail: degroenevenen@hetnet.nl

Fiscaalnummer: 8165.83.535

Ons bankrekeningnummer:
NL02 INGB 000 9102270

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Water op de Scholen

Op woensdag 8 en woensdag 15 juni a.s. ontvangt De Groene Venen opnieuw de plaatselijke schooljeugd voor de "Waterles op de Scholen". Leerlingen zullen onder begeleiding van het bestuur alles te horen krijgen over het leven in onze plassen.

Gewapend met schepnetjes en emmers mogen zij naar hartenlust vissen naar alles wat zich maar in de plas bevindt. Het resultaat zullen we bekijken onder de microscoop. Met behulp van een zoekkaart kunnen alle kleine kriebeldiertjes worden herkend.

Afgelopen jaar heeft De Groene Venen een donatie ontvangen van het RV-Fonds. Wij zijn het RV-Fonds zeer erkentelijk voor deze financiele ondersteuning. Met het ontvangen bedrag hebben wij materialen aan kunnen schaffen om een succesvolle 'Water op de Scholen'-lessen te organiseren.

Hoewel onze eerste 'Water op de Scholen'-actie begin 2014 ook erg succesvol was, was het door het ontbreken van de juiste materialen toch net niet helemaal af. Maar omdat deze dag door onze schoolkinderen erg goed werd ontvangen, wilden wij deze lessen in de komende jaren  graag voorzetten.

En dat kan nu dan ook echt gebeuren. Dus mede dankzij het RV-Fonds zal de 'Water op de Scholen'-actie in de komende jaren nog  succesvoller verlopen. Wij zien er in ieder geval heel erg uit naar het enthousiasme van de leerlingen.